Φλάμπουρα και Μπαϊράκια: Από το 21 έως το 21

from 21 to 21 | Design Philosophy 

Μπορεί οι λέξεις να είναι συνδεδεμένες με την Επανάσταση του 21 και τις πολεμικές σημαίες που ύψωσαν τότε oι Έλληνες, όμως ακόμη και σήμερα, υπάρχουν πάντα λόγοι να σηκώνει κανείς το δικό του «μπαϊράκι».

Παντού υπάρχει λόγος για μικρές προσωπικές επαναστάσεις, πάντα είναι αναγκαία η αίσθηση της ελευθερίας, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, μια ηχηρή φωνή απέναντι στον εφησυχασμό.

Τα δικά μας Φλάμπουρα και Μπαϊράκια ανεμίζουν φέτος σε χαιρετισμό μιας νέας καλύτερης χρονιάς, εκφράζουν τις ιδέες της ανεξαρτησίας, του σεβασμού στον άλλον, της θετικής σκέψης, των νεωτερικών ιδεών. 

Κυματίζουν στον αέρα των επιθυμιών μας και μας οδηγούν μπροστά, σε έναν ανοιχτό, όμορφο και ελεύθερο κόσμο όπως θέλουμε να είναι ο κόσμος μας το 2021.

 

from 21 to 21 | Photo Shooting Concept 

A Personal Revolution Project

Ένα έργο που χαιρετίζει τις προσωπικές επαναστάσεις, εμπνευσμένο από τα φλάμπουρα και τα μπαϊράκια που σηκώθηκαν στην επανάσταση του 1821.

Σκοπός είναι να αναδειχθεί η δυναμική γεωμετρία του κοσμήματος μέσα από μια εικόνα που συνδέει διακριτικά στοιχεία και οπτικές μνήμες του παρελθόντος, καταγράφοντας μία πορεία από την καταπίεση στην αναγέννηση, όπως ο καθένας την αντιλαμβάνεται.

Είναι το “μπαϊράκι” που πιθανόν όλοι μας πρέπει να σηκώνουμε για να διατηρήσουμε αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε και επιθυμούμε. Η δύναμη της ανάγκης και της επιθυμίας, μας οδηγεί να διαφωνήσουμε, να επαναστατήσουμε απέναντι στον εαυτό μας, στους άλλους, σε καταστάσεις που δεν μας χωράνε.

Μοτίβα που κεντήθηκαν σε παραδοσιακές φορεσιές της εποχής, “φοριούνται” στο σώμα και εμπλέκονται με το κόσμημα, δημιουργώντας μία σύνθεση. Η τέχνη του κεντήματος του 18ου και 19ου αιώνα συνδέεται με ένα κόσμημα εμπνευσμένο επίσης από μοτίβα της εποχής της ελληνικής επανάστασης.

Το σώμα γίνεται άχρονος καμβάς για να αναδείξει τη σύνδεση του κοσμήματος με την δυναμική μιας επανάστασης, να αποτυπώσει την μνήμη συνθέτοντας μοτίβα παραδοσιακών ενδυμάτων με το σύγχρονο design, και να αφηγηθεί μια ιστορία που απηχεί την επανάσταση (και) ως προσωπική υπόθεση.

Γούρι 2021
Design: Ευγενία Ι. Μανωλιουδάκη
Photo Shooting Concept: Ιωάννα Καλαβρού
Model: Ματούλα Αποστολάκου
Photos: Carlos Muñoz Gómez-Quintero
Αποκλειστική διάθεση από την M art.
Επικοινωνήστε μαζί μας
Τ: +30 210 9246600 |  info@m-art.gr
b1
e1_e2
n1
n3_n4
r1
b2
n2
n1
b3
c1