Δράσεις στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Στην νέα εποχή του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ η M art οργανώνει μια σειρά από δράσεις για σχολικές ομάδες, οικογένειες αλλά και την τρίτη ηλικία. Στόχος των προγραμμάτων είναι η καλύτερη γνωριμία των επισκεπτών με τα εκθέματα του μουσείου αλλά και η κατανόηση της έννοιας της επικοινωνίας.

 

Οι δράσεις για τις σχολικές ομάδες ξεκινούν από μία διαδραστική ξενάγηση των παιδιών στο μουσείο, από τους παιδαγωγούς της M art και περιλαμβάνουν τόσο εικαστικά όσο και τεχνολογικά εργαστήρια που διασκεδάζουν και διδάσκουν. Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 13 ετών.

 

Στο πρόγραμμα του μουσείου προστέθηκαν και εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για τους μικρότερους επισκέπτες του, για ηλικίες 4 έως 6 ετών. Τα παιδιά ανακαλύπτουν την ιστορία των τηλεπικοινωνιών συμμετέχοντας ενεργά στο πρόγραμμα. Μέσα από την κίνηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία αναβιώνουν ιστορικά γεγονότα και εξελίξεις, μέσα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του μουσείου.

 

Φυσικά το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του και για οικογένειες. Τις Κυριακές προσφέρονται εικαστικά τεχνολογικά εργαστήρια όπου γονείς και παιδιά συνεργάζονταιεπικοινωνούν και μαζί δημιουργούν τα δικά τους ξεχωριστά έργα τέχνης. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τη διασκεδαστική διαδικασία της δημιουργίας περνώντας ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια τους. 

 

Επιπλέον στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ ξεκινά και η πραγματοποίηση τεχνολογικών εργαστηρίων για την τρίτη ηλικία. Η μάθηση δε σταματά ποτέ και οι μεγαλύτεροι επισκέπτες του μουσείου έρχονται να ανακαλύψουν τη μαγεία της τεχνολογίας μέσα από ένα διαδραστικό εργαστήρι, όπου με τη χρήση tablet πλοηγούνται στον παγκόσμιο ιστό και δημιουργούν τα δικά τους έργα τέχνης.

 

Η είσοδος και η συμμετοχή στα εργαστήρια του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ είναι δωρεάνΑπαιτείται προκράτηση μέσω διαδικτύου. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.